Biogaia-landingpage-teaser-icon-colic

26%

e foshnjave vuajnë nga shqetësimi i zorrëve (kolika)

Rreth 26 për qind e foshnjave vuajnë nga shqetësimi i zorrëve (kolika), duke e bërë atë arsyen më të shpeshtë që prindërit e rinj të vizitojnë një pediatër. Sikleti në zorrët e foshnjës (kolika) përkufizohet si të qara të përsëritura, kryesisht në mbrëmje - për të paktën tre orë në ditë, të paktën tre ditë në javë, për një periudhë prej të paktën tre javësh me radhë. Indikatori ynë i shqetësimit të zorrëve mund t'ju ndihmojë të zbuloni nëse fëmija juaj vuan nga shqetësimi i zorrëve (kolika). 

Indikatori i shqetësimit të zorrëve (treguesi i dhimbjeve të barkut)

5x

Tregimi për pesë pikat

Të gjithë e dimë se sa e vështirë mund të jetë të detyrosh një të vogël të marrë ndonjë gjë, madje ndonjëherë edhe ushqimin e tij. Për fat të mirë, BioGaia Pika për Foshnja janë pa shije dhe mund të jepen në një lugë, apo edhe të përzihen në qumështin ose ujin e tyre. Vetëm pesë pika në ditë ofrojnë dozën e rekomanduar ditore prej 100 milionë bakteresh të gjalla Lactobacillus reuteri – këta janë shumë miq të vegjël në disa pika!

Produktet për foshnje

Bakteret e mira – të vërtetuara nga shkenca

Probiotikët janë baktere të mira që nxisin një sistem të shëndetshëm të tretjes. Por jo të gjithë probiotikët janë të barabartë. Lactobacillus reuteri Protectis i BioGaia është një nga probiotikët më të hulumtuar në dispozicion. Publikimi i rregullt i studimeve mbi L. reuteri në revista mjekësore është dëshmi e rëndësisë së tij të lartë shkencore. Deri më sot, efikasiteti dhe siguria e produkteve të ndryshme BioGaia që përmbajnë shtame të ndryshme të L. reuteri janë demonstruar në: 

  • 184 studime klinike

  • 15,500 njerëz të të gjitha moshave

  • 159 publikime në revista shkencore

Studimet klinike

Në harmoni me natyrën

Probiotiku Lactobacillus reuteri Protectis fillimisht u izolua nga qumështi i gjirit të një gruaje të shëndetshme që jetonte një jetë në harmoni me natyrën në Andet peruane, shumë larg kimikateve dhe toksinave të botës së industrializuar. Lloji më pas u përsërit në nivelin më të lartë për të ruajtur cilësitë e tij natyrore. Si i tillë, L. reuteri Protectis është një nga shtamet e pakta probiotike që mund të mbijetojnë në traktin gastrointestinal të njeriut. 

Lactobacillus reuteri Protectis

Zorrë e lumtur për një trup të lumtur

Sistemi ynë tretës është diçka për të cilën nuk mendojmë shpesh, ku është linja jonë e parë e mbrojtjes kundër sëmundjeve. Kur "bakteret e këqija" hyjnë në trupin tonë, qoftë në ushqimin që hamë apo në ajrin që thithim, ato hasen nga një ushtri "bakteresh të mira" në traktin tonë gastrointestinal. Pra, një zorrë e shëndetshme nuk është vetëm një çështje ushqimi, por shëndeti dhe mirëqenia e përgjithshme; ne mund të mbështesim trupin tonë këtu duke ruajtur ekuilibrin e baktereve. 

Rëndësia e baktereve

Sa shpejt rriten!

Të porsalindurit vijnë në botë pothuajse steril, por sapo largohen nga mitra, shëndeti i tyre tretës fillon të zhvillohet me koloni të baktereve të vlefshme që lulëzojnë. Zhvillimi i mikrobiotës së zorrëve të foshnjës ndikohet nga faktorë të tillë si gjenetika, mjedisi familjar, mënyra e lindjes, dieta etj. Mbajtja e një përqendrimi adekuat të mikroorganizmave të mikroflorës në zorrë gjatë vitit të parë të jetës është me rëndësi të madhe sepse në këtë periudhë ajo përparon drejt profilit mikrobik të tipit të rritur. Plotësimi i baktereve të acidit laktik mund të jetë i nevojshëm edhe më vonë, pasi mikrobiota vazhdon të zhvillohet në fëmijërinë e hershme përpara se të arrijë përfundimisht një qëndrueshmëri relative në moshën tre vjeçare. 

Rëndësia e baktereve

Mbështetni bakteret e mira ndërsa luftoni të këqijat

Në disa raste, përshkrimi i antibiotikëve është i pashmangshëm. Roli i antibiotikëve këtu është të shkatërrojë bakteret që shkaktojnë sëmundjen. Fatkeqësisht, antibiotikët nuk janë në gjendje të bëjnë dallimin midis baktereve "të mira" dhe "të këqija", kështu që ata jo vetëm që synojnë bakteret e këqija, por edhe ato të mira. Si të tillë, probiotikët mund të ndihmojnë në detyrën e rëndësishme të mbështetjes së traktit tretës në rivendosjen e ekuilibrit kur antibiotikët janë të nevojshëm. 

Çfarë janë probiotikët

Ndonjëherë gjërat kanë nevojë për një ndihmë të vogël…

Lëvizjet e rregullta të zorrëve tek foshnjat dhe të vegjlit janë të rëndësishme për mirëqenien e tyre të përgjithshme. Por mund të jetë po aq e pakëndshme për fëmijët më të rritur dhe të rriturit, kur lëvizjet e zorrëve bëhen të rralla. Megjithatë, në shumicën e rasteve kjo nuk është asgjë për t'u shqetësuar. Përfshirja e frutave, perimeve dhe produkteve të drithërave të pasura me fibra si pjesë e dietës suaj ose të fëmijës suaj mund të mbështesë procesin natyror dhe t'i bëjë gjërat të lëvizin, siç mund të bëjnë ushtrimet e rregullta dhe shumë ujë. Plotësimi i mikrobiotës së zorrëve me baktere të acidit laktik, si L. reuteri Protectis, mund të jetë gjithashtu i dobishëm gjatë kësaj kohe.  

Çfarë janë probiotikët

Lajmet e fundit

Këtu ju sjellim disa nga zhvillimet më të fundit në botën e mikroflorës së zorrëve dhe shëndetit të tretjes. Lexoni tutje për të mësuar më shumë.

We use cookies to make your experience of our website better.
Using this website means you are OK with this. Find out more.
OK