Lactobacillus reuteri është një lloj probiotik që ka evoluar bashkë me njerëzit që nga fillimi i kohës, dhe për këtë arsye është përshtatur me strehuesin e tij. L. reuteri është ndër speciet e para bakteriale që vendosen natyrshëm në mikrobiotën normale të të porsalindurit. Produktet probiotike të BioGaia me L. reuteri janë ndër probiotikët më të mirëdokumentuar shkencërisht në botë për sa i përket efikasitetit dhe sigurisë. Deri më sot, efikasiteti dhe siguria e shtameve të ndryshme të BioGaia të L. reuteri janë dokumentuar në 184 studime klinike në 15,500 njerëz të të gjitha moshave. Rezultatet janë publikuar në 159 punime në revista shkencore (shkurt 2018). Lexoni më shumë rreth Lactobacillus reuteri.

Lactobacillus reuteri Protectis është një lloj i species Lactobacillus reuteri që është testuar në më shumë se 137 prova klinike te njerëzit. Përdoret në produkte të tilla si pika për fëmijë dhe tableta të përtypshme. Emërtimi i tij shkencor është Lactobacillus reuteri DSM 17938.

Bakteret janë në gjendje të fjetur dhe aktivizohen e bëhen plotësisht metabolikisht aktive kur bien në kontakt me pështymën. Në momentin që arrijnë në stomak, fillojnë të kolonizohen.

Produktet që përmbajnë disa shtame nuk kanë domosdoshmërisht efekt më të mirë se produktet me një lloj të vetëm. Më e rëndësishmja është që shtami ose shtamet të tregojnë efikasitet klinik në studimet klinike.

Lactobacillus reuteri Prodentis është një kombinim i dy llojeve të Lactobacillus reuteri dhe përdoret në oribletat dhe pikat e produkteve të shëndetit oral të BioGaia. Ai përmban dy shtamet, Lactobacillus reuteri DSM 17938 dhe Lactobacillus reuteri ATCC PTA 5289.

Të gjitha llojet komerciale janë me origjinë njerëzore, natyrshëm kolonizojnë njerëzit, dhe për këtë arsye kanë më shumë gjasa të kenë një efekt pozitiv në shëndetin e njeriut.

Emri BioGaia përbëhet nga dy fjalë, Bio dhe Gaia. Bio nënkupton jetën dhe organizmat e gjallë, kërkimin natyror, biologjik dhe sistemet ekologjike. Gaia, sipas mitologjisë greke, është një perëndeshë, krijuese e gjithë jetës, motra e Erosit dhe një personifikim i Tokës.

Produktet shiten kryesisht nëpër farmaci/barnatore. Ju lutemi pyesni farmacistin tuaj për produktet.

Pikat BioGaia Protectis vijnë në dy versione të ndryshme, prandaj ju rekomandojmë të lexoni atë që thuhet në paketim. Pikat që mund të ruhen në temperaturën e dhomës duhet të ruhen në një vend të thatë, jo mbi 25 °C / 77 °F.

Pikat BioGaia Protectis vijnë në dy versione të ndryshme, prandaj ju rekomandojmë të lexoni atë që thuhet në paketim. Megjithatë, nëse temperatura juaj e dhomës është mbi 25 °C / 77 °F, ne rekomandojmë që të gjitha pikat të ruhen në frigorifer.

Ekspozimi ndaj temperaturave të larta dhe/ose lagështisë së lartë përshpejton degradimin e baktereve probiotike. Nëse ekspozimi është shumë i gjatë, do të rezultojë në një jetëgjatësi më të shkurtër të produktit, por produkti është ende i sigurt për t'u përdorur.

Pikat BioGaia Protectisbady nuk duhet të ruhen në frigorifer. Në frigorifer, suspensioni i vajit do të ngurtësohet dhe bakteret probiotike do të ekspozohen ndaj ujit. Ky proces po shkurton ndjeshëm jetëgjatësinë e produktit.

Nuk është me rëndësi kur merren tabletat, me rëndësi është që ato të merren rregullisht. 

Nuk ka rëndësi nëse produktet probiotike të BioGaia merren me ose pa ushqim. Ajo që është e rëndësishme është ta merrni atë në baza ditore dhe në një kohë të përshtatshme të ditës.

Po, pikat mund të përzihen me qumështin e gjirit dhe/ose formulën. E vetmja gjë që duhet marrë parasysh kur shtoni pika në lëngje është temperatura. Mos i shtoni lëngjeve më të ngrohta se 37°C/99°F. Nëse i shtoni lëngjeve, sigurohuni që ta konsumoni brenda së njëjtës ditë.

a.  Tundeni mirë për 10 sekonda para çdo përdorimi për të përzier kulturën e baktereve me vajin.
b.  Për të shpërndarë pikat anoni shishen dhe jepini me lugë.
c.  Përdorni 5 pika çdo ditë.
Mos i shtoni pijeve ose ushqimeve të nxehta pasi kjo mund të dëmtojë bakteret e gjalla.

Doza e rekomanduar ditore e Lactobacillus reuteri Protectis është 100 milionë CFU (Njësitë e Formimit të Kolonive), ose 10^8 CFU. Ju e merrni këtë dozë duke konsumuar 1 tabletë BioGaia Protectis, ose 5 pika BioGaia Protectis.

A nuk duhet të jetë më i lartë tek të rriturit?Doza e rekomanduar e një probiotiku nuk varet nga pesha e trupit. Studimet klinike të BioGaia tregojnë efikasitet si tek fëmijët ashtu edhe tek të rriturit me të njëjtën dozë.

Bazuar në rezultatet e studimeve klinike, niveli i dozës prej 100 milionë CFU/ditë është zgjedhur si një dozë e sigurt dhe efikase për Lactobacillus reuteri Protectis. Doza përkatëse për Lactobacillus reuteri Prodentis dhe Gastrus është 200 milionë CFU/ditë.

Po, meqenëse nivelet e zorrëve janë pakësuar brenda rreth një jave pas ndërprerjes së përdorimit. Mikrobiota rezidente e një individi është relativisht e fiksuar dhe në këtë mënyrë shumë rezistente ndaj vendosjes së "të ardhurve". Edhe një bakter indigjen si Lactobacillus reuteri duhet të merret rregullisht, pasi shumica e njerëzve të shoqërisë moderne nuk kolonizohen nga Lactobacillus reuteri gjatë foshnjërisë. Duke marrë rregullisht probiotikët BioGaia, ju ruani furnizimin total ditor të laktobacileve.

Është e vështirë të japësh një përgjigje të saktë pasi arsyet për marrjen e një suplementi probiotik janë të shumta dhe përbërja e çdo bakteri të zorrëve është unike. Nëse keni shqetësime në lidhje me shëndetin tuaj ose të foshnjës tuaj, gjithmonë konsultohuni me një profesionist të kujdesit shëndetësor për këshilla.

* Për shkak të situatës rregullatore, ne nuk mund të komunikojmë efektin e produkteve tona ose të pretendojmë përfitime shëndetësore për konsumatorët. Në Evropë, përdorimi i pretendimeve për ushqimin dhe shëndetin rregullohet nga Autoriteti Evropian i Sigurisë Ushqimore (EFSA) dhe sot nuk ka pretendime të miratuara shëndetësore për probiotikët.

Çdo tabletë e përtypur BioGaia® përmban vetëm 1.1 (Kcal).

Njollat ​​nuk janë të rrezikshme dhe produkti mund të përdoret ende. Tabletat BioGaia përmbajnë acid askorbik, i cili është një antioksidant që kontribuon në qëndrueshmërinë e tabletave. Me kalimin e kohës, acidi askorbik oksidohet dhe ngjyra bëhet më e errët. Kjo errësim shihet si "njolla" të vogla në tablet.

Doza e rekomanduar ditore e Lactobacillus reuteri Prodentis është 200 milionë CFU, ose 2 x 10^8 CFU. Ju e merrni këtë dozë duke konsumuar 1 tabletë BioGaia Prodentis.

Studimet klinike kanë treguar se pikat BioGaia Protectis janë të sigurta për t'u dhënë që nga dita e lindjes.

Janë kryer disa studime të sigurisë që përfshijnë të sapolindurit (përfshirë foshnjat e parakohshme), fëmijët e vegjël, të rriturit, të moshuarit dhe të imunokompromentuarit (përfshirë HIV-pozitiv). Në asnjë nga këto studime, Lactobacillus reuteri Protectis nuk tregoi efekte anësore edhe kur u administrua në doza që ishin shumë më të larta se niveli që përmban produktet BioGaia®. Disa individë përjetuan vetëm një rritje të lehtë të përkohshme të gazërave.

Produktet probiotike BioGaia janë suplemente ushqimore dhe për këtë arsye të krahasueshme me kosin kur bëhet fjalë për sigurinë. Produktet tona mund të jenë të dobishme në kombinim me, për shembull, antibiotikë, pasi ato ndihmojnë për të mbajtur një mikrobiotë të ekuilibruar të zorrëve.

Produktet BioGaia nuk përmbajnë alergjenë si qumështi, gluteni, vezët, kikirikët, arrat e pemëve, peshku, guacat, soja.

Tabletat Biogaia Protectis mund të përdoren nga pacientë që vuajnë nga alergjia ndaj proteinave të qumështit dhe/ose janë të ndjeshëm ndaj laktozës/glutenit.

  1. Një bakter probiotik mund të rritet në ambiente të ndryshme
  2. Kultura L. reuteri Protectis e përdorur në tabletat BioGaia Protectis rritet ose në qumësht të skremuar ose në një mjedis me bazë elbi
  3. Pas prodhimit, bakteret hollohen në produkt
  4. Të dhënat analitike zbulojnë proteina qumështi, laktozë dhe gluten në kulturë. Megjithatë, në produktin e përfunduar as proteina e qumështit dhe as laktoza nuk janë të dallueshme dhe niveli i glutenit është nën vlerën kufitare të BE-së për produktet pa gluten
  5. Një bakter probiotik mund të rritet në ambiente të ndryshme
  6. Kultura L. reuteri Protectis e përdorur në pikat BioGaia Protectis rritet në një mjedis me bazë elbi, prandaj, pikat nuk përmbajnë laktozë ose proteina qumështi
  7. Pas prodhimit, bakteret hollohen në produkt. Të dhënat analitike zbulojnë glutenin në kulturën probiotike, megjithatë, në produktin e përfunduar niveli i glutenit është nën vlerën kufi të BE-së për produktet pa gluten

Pikat dhe tabletat BioGaia nuk përmbajnë proteina të qumështit të lopës. Prandaj, përdorimi i pikave ose tabletave BioGaia është gjithashtu i mundur për njerëzit me alergji ndaj proteinave të qumështit të lopës.

Kultura, e cila përdoret në produkt, fermentohet ose në një qumësht të skremuar ose në një mjedis me bazë elbi. Të dhënat analitike zbulojnë proteina qumështi, laktozë dhe gluten në kulturë. Megjithatë, në produktin e përfunduar as proteina e qumështit dhe as laktoza nuk janë të zbulueshme dhe niveli i glutenit është nën vlerën kufitare të BE-së për produktet pa gluten sipas Rregullores Zbatuese të Komisionit (BE) Nr 828/2014 (<20 mg/kg). Meqenëse rregullimi i etiketimit të ushqimit me alergjen mund të ndryshojë nga vendi në vend, rregulloret lokale duhet të merren parasysh gjithmonë kur etiketoni këtë produkt.)

Probiotikët janë baktere të mira që gjenden në ushqime ose suplemente. Përkufizimi është "mikroorganizma të gjallë që, kur administrohen në sasi adekuate, i japin një përfitim shëndetësor organizmit". (OBSH/FAO, 2002). Kritere të rëndësishme për t'u kualifikuar si një probiotik i vërtetë është se përfitimet shëndetësore duhet të vërtetohen me studime klinike. Për më tepër, një produkt probiotik duhet të përmbajë të njëjtat shtame bakteriale dhe të njëjtën dozë që është përdorur në studimet klinike.
 Lexoni më shumë rreth probiotikëve.

BioGaia u ofron konsumatorëve në mbarë botën produkte probiotike të provuara klinikisht, të patentuara dhe të përshtatshme për përdoruesit. Megjithatë, për shkak të situatës rregullatore, ne nuk mund të komunikojmë efektin e produkteve tona ose të pretendojmë përfitime shëndetësore. Në Evropë, përdorimi i pretendimeve për ushqimin dhe shëndetin rregullohet nga Autoriteti Evropian i Sigurisë Ushqimore (EFSA) dhe sot nuk ka pretendime të miratuara shëndetësore për probiotikët. Nëse dëshironi të dini më shumë për probiotikët dhe efektin e baktereve të mira, ju rekomandojmë të kontaktoni një profesionist të kujdesit shëndetësor.

Probiotikët janë mikroorganizma të gjallë që, kur administrohen në sasi të mjaftueshme, sjellin përfitime shëndetësore për bujtësin. Prebiotikët janë përbërës të ushqimit jo të tretshëm që stimulojnë rritjen e baktereve në sistemin tretës në mënyra që pretendohet se janë të dobishme për shëndetin.

Produkte të ndryshme probiotike përmbajnë shtame të ndryshme probiotike. Kjo do të thotë që një produkt probiotik me Lactobacillus reuteri, për shembull L. reuteri NCIMB 30242, nuk është i barabartë me një produkt tjetër probiotik që përmban një lloj tjetër të Lactobacillus reuteri, për shembull L. reuteri DSM 17938. Kjo është arsyeja pse bakteret duhet të përcaktohen dhe të testohen në provat klinike në nivel shtami.

Produktet që përmbajnë disa shtame nuk kanë domosdoshmërisht efekt më të mirë se produktet me një lloj të vetëm. Më e rëndësishmja është që shtami ose shtamet të tregojnë efikasitet klinik në studimet klinike.

Contact

Lëreni një porosi
* fushë e detyrueshme
We use cookies to make your experience of our website better.
Using this website means you are OK with this. Find out more.
OK