Zhvillimi i një sistemi imunitar të shëndetshëm

Foshnjat lindin me një sistem imunitar jo të plotë. Ai zhvillohet gjatë tri viteve të para të jetës dhe përbën një bazë të rëndësishme për shëndetin e fëmijës në të ardhmen. Gjatë kësaj kohe, trupi i tyre i vogël mëson të mbrohet nga bakteret e dëmshme pa e dëmtuar veten me reagime të tepërta.

Fëmija i palindur merr antitrupa nëpërmjet placentës që nga mesi i shtatzënisë. Me një lindje normale, fëmija i porsalindur merr ngarkesën e parë të baktereve nëpërmjet florës vaginale të nënës. Qumështi i gjirit, ndër të tjera, kontribuon në ndërtimin e imunitetit të foshnjës. Më pas, sistemi imunitar i foshnjës duhet të funksionojë vetë dhe të prodhojë antitrupa. Meqenëse shumica e qelizave imune janë të vendosura në zorrë, është e rëndësishme të kujdeseni siç duhet për këtë pjesë të trupit.  

Plotësimi i Lactobacillus reuteri Protectis gjatë kësaj kohe mund të kontribuojë në zhvillimin e një sistemi të fortë imunitar. 

Këshilla për të mbështetur sistemin imunitar të foshnjës

Kontakti me bakteret është thelbësor për zhvillimin e kujtesës imunologjike - aftësinë e sistemit imunitar për të njohur dhe reaguar.

Si i tillë, kontakti i hershëm me papastërtitë dhe gjërat josterile të të gjitha llojeve e trajnon këtë kujtesë dhe forcon sistemin imunitar. Pra, nuk është edhe aq keq kur fëmijët vendosin gishtat e tyre të gërvishtur në gojët e tyre të vogla. Një dietë e shëndetshme, e pasur me minerale dhe vitamina, dhe gjumë i mjaftueshëm gjithashtu ndihmojnë për të forcuar sistemin imunitar të një fëmije, si dhe kalimi i kohës duke luajtur jashtë në ajër të pastër, duke i siguruar vitaminën D. 

Vitamina D – një mënyrë natyrale për të qëndruar të shëndetshëm

Vitamina D është jetike në çdo fazë të jetës, por veçanërisht për foshnjat dhe fëmijët e vegjël me rritje të shpejtë. Është thelbësor për rritjen e shëndetshme dhe zhvillimin e kockave tek fëmijët, si dhe për një sistem imunitar të fortë dhe që funksionon mirë. 

Përveç kalimit të kohës jashtë, plotësimi i rregullt i florës së zorrëve të një fëmije me suplemente BioGaia që forcojnë imunitetin (probiotik) që përmbajnë Lactobacillus reuteri Protectis plus vitaminë D3 është një mënyrë e shkëlqyer për të ndihmuar në mbajtjen e sistemit imunitar në formë dhe gati për betejë. 

Diarrea

Diarreja shfaqet shumë shpejt. Meqenëse të vegjlit janë në një rrezik më të lartë për të humbur shumë lëngje, është thelbësore të dini se si të kujdeseni për foshnjën gjatë kësaj periudhe të vështirë.

lexo më shumë

Sistemi imunitar

Zorrët luan një rol vendimtar në funksionin e sistemit imunitar. Pra, vitet e para të jetës janë veçanërisht të rëndësishme pasi trupi i një fëmije ndërton imunitetin e tij.

lexo më shumë

Kapsllëku

Pavarësisht se është diçka që shumë fëmijë mund ta përjetojnë, kapsllëku mund të jetë ende një tabu. Këtu shikojmë shkaqet dhe veprimet e rekomanduara.

lexo më shumë

Dhimbjet e barkut (Kolikat)

Pavarësisht se është mjaft e zakonshme tek foshnjat e vogla, ka ende shumë paqartësi rreth dhimbjeve të barkut tek foshnjat. Lexoni për të mësuar më shumë rreth kësaj gjendje.

lexo më shumë
We use cookies to make your experience of our website better.
Using this website means you are OK with this. Find out more.
OK