Rëndësia shkencore

BioGaia njeh rëndësinë e provave klinike për të vendosur vetitë, por më e rëndësishmja sigurinë e probiotikëve të përdorur në produktet e saj.

Si e tillë, BioGaia ka kryer prova të shumta klinike mbi përdorimin e shtameve Lactobacillus reuteri si një shtesë ushqimore. Deri më sot, ka pasur 184 studime klinike mbi shtamet njerëzore të BioGaia të Lactobacillus reuteri me rreth 15,000 individë të të gjitha moshave. Lactobacillus reuteri është dëshmuar efektiv në rritjen e numrit të baktereve në zorrë dhe plotësisht i sigurt si për fëmijët ashtu edhe për të rriturit. Rezultatet e studimeve mbi Lactobacillus reuteri janë botuar në mbi 160 artikuj në revista të ndryshme shkencore, një dëshmi për rëndësinë e tij të lartë. 

Jo të gjithë probiotikët janë të barabartë

Edhe pse të vlefshme, jo të gjitha bakteret e referuara si probiotikë janë të barabartë.

Lactobacillus reuteri Protectis (DSM17938) është një nga shtamet më të mirë-hulumtuara të baktereve probiotike të disponueshme, veçanërisht tek foshnjat dhe fëmijët deri në tre vjeç. BioGaia Protectis është testuar në 137 prova klinike me rreth 12,900 individë, 82% e të cilëve kanë qenë fëmijë. Përdorimi i Lactobacillus reuteri Protectis është vërtetuar plotësisht i sigurt, gjë që është veçanërisht e rëndësishme për prindërit që kërkojnë të plotësojnë dietën e foshnjës. Publikimi i rezultateve të studimeve në 146 artikuj në revista profesionale është një provë e mëtejshme e rëndësisë së probiotikut midis ekspertëve.

Për informacion të detajuar, ju lutemi vizitoni

Fragment studimesh të përzgjedhura

Shëndeti i zorrëve

Bakteret jetojnë në lëkurën tonë, në gojë dhe në hundë, por mbi të gjitha në zorrët tona. Pra, nuk është për t'u habitur që zorra jonë luan një rol të rëndësishëm për sistemin imunitar të trupit.

lexo më shumë
We use cookies to make your experience of our website better.
Using this website means you are OK with this. Find out more.
OK