Probiotik do të thotë "për jetën"

Probiotik është një term që përdoret për të përshkruar ndër të tjera bakteret e mira, siç sugjerohet nga emri i tyre me "pro" që do të thotë "për" dhe "bios" nga fjala greke për "jetën".

Për t'u konsideruar një probiotik, një mikrob duhet të jetë i gjallë dhe të ketë efektet shëndetësore të vërtetuara në provat klinike. Produktet plotësuese me baktere probiotike, qofshin në formë tabletash ose pijesh, ose solucione të tjera, duhet të përmbajnë të njëjtin shtam bakterial në të njëjtën dozë siç përdoret në provën e dhënë klinike. Llojet më të zakonshme të mikrobeve të përdorura në probiotikë janë bakteret e acidit laktik, si Lactobacillus reuteri Protectis, që gjenden në produktet BioGaia.

Probiotikët - shoqërues për jetë

Bakteret janë pjesë e jona që nga lindja dhe trupi ynë kërkon të ruajë ekuilibrin midis baktereve të zorrëve çdo ditë. Megjithatë, kjo harmoni mund të prishet lehtësisht, veçanërisht te fëmijët e vegjël dhe të porsalindurit, duke e lënë trupin tonë në nevojë për ndihmë dhe mbështetje për të kolonizuar florën e zorrëve, për shembull duke marrë probiotikë.

Por jo të gjitha llojet probiotike janë të njëjta. Në BioGaia, është misioni ynë të ofrojmë probiotikët me cilësi më të lartë, të hulumtuar mirë dhe të sigurt për ju dhe fëmijët tuaj. 

Kujdesi për bakteret e zorrëve

Në një botë të përsosur, ne nuk do të kishim nevojë të merrnim probiotikë. Ne do të merrnim dozën tonë të parë të baktereve të nevojshme gjatë lindjes dhe më pas nga qumështi i nënës sonë. Ne do të hanim ushqime të fermentuara në mënyrë natyrale të përgatitura në mënyra tradicionale dhe do të jetonim një jetë "natyrale". 

Por në botën tonë të industrializuar me ritme të shpejta, sistemi ynë tretës bombardohet vazhdimisht me alergjenë, kimikate dhe baktere potencialisht të dëmshme përmes ushqimit dhe pijeve tona. Përveç kësaj, sëmundjet, disa ilaçe, shprehitë e këqija të të ngrënit dhe sigurisht stresi mund të prishin ekuilibrin e florës sonë intestinale, duke e bërë më të lehtë për bakteret e dëmshme të lulëzojnë. Duke plotësuar dietën tonë me mikroorganizma probiotikë, ne mund të ruajmë numrin e duhur të baktereve që përbëjnë mikroflorën tonë normale.

Shëndeti i zorrëve

Bakteret jetojnë në lëkurën tonë, në gojë dhe në hundë, por mbi të gjitha në zorrët tona. Pra, nuk është për t'u habitur që zorra jonë luan një rol të rëndësishëm për sistemin imunitar të trupit.

lexo më shumë

Rëndësia e baktereve

Probiotikët janë baktere të mira që nxisin një zorrë të shëndetshme. Kur janë në ekuilibër, bakteret e mira mbrojnë trupin tonë kundër baktereve të dëmshme. Por ndonjëherë ato kanë nevojë për mbështetje për të lulëzuar.

lexo më shumë

Çfarë janë probiotikët

"Probiotikët" është një term i përgjithshëm për mikroorganizmat e gjallë që janë të dobishëm për trupin - disa madje i quajnë ato baktere "miqësore". Lexoni për më shumë informacion mbi këta ndihmës të vegjël.

lexo më shumë

Limosilaktobacillus reuteri

Produktet BioGaia përmbajnë mikrobe të gjalla nga soji probiotik Limosilactobacillus reuteri. Një nga probiotikët më të mirë-hulumtuar në dispozicion, është edhe efektiv dhe i sigurt.

lexo më shumë
We use cookies to make your experience of our website better.
Using this website means you are OK with this. Find out more.
OK