Evolucioni i Lactobacillus reuteri

Rreth katër miliardë vjet më parë, bakteret u bënë format e para të jetës që u zhvilluan në tokë dhe që atëherë organizmat njëqelizore kanë lulëzuar. Pavarësisht kushteve ekstreme klimatike, si shpërthimet vullkanike dhe epokat e akullit, ato kanë mbijetuar për një kohë kaq të gjatë falë aftësisë së tyre të jashtëzakonshme për t'u përshtatur.

Bakteret që jetojnë në dhe në trupin e njeriut vazhdojnë të bashkë-evoluojnë me ne sot. Hulumtimet kanë treguar se specia bakteriale Lactobacillus reuteri është zhvilluar me ne gjatë miliona viteve, duke e bërë atë të përshtatet me strehuesin e saj në një simbiozë të suksesshme. Lactobacillus reuteri është gjithashtu një nga speciet e para bakteriale që vendoset natyrshëm në mikrobiotat e të porsalindurve. 

Pse është aq i veçantë Lactobacillus reuteri?

Lloji i veçantë i çdo bakteri probiotik përcakton vetitë dhe mënyrën e veprimit të tyre.  

Si i tillë, çdo lloj probiotiku është i ndryshëm. Produktet BioGaia përmbajnë baktere të specieve Lactobacillus reuteri nga familja Lactobacillus, veçanërisht shtamin Lactobacillus reuteri Protectis (L. Reuteri DSM 17938). Trakti tretës i njeriut është habitati natyror i këtij lloji, duke e bërë atë veçanërisht të përshtatshëm për të lulëzuar dhe zhvilluar në këtë zonë të trupit. Si i tillë, Lactobacillus reuteri Protectis në mënyrë natyrale plotëson florën e zorrëve. 

Së pari siguria – BioGaia dhe L. Reuteri Protectis

A është i sigurt L. Reuteri Protectis? Me një fjalë: po. Gjatë viteve të fundit, produktet BioGaia® janë testuar në studime të gjera sigurie me të porsalindurit, foshnjat dhe të rriturit e shëndetshëm. 

L. Reuteri Protectis gjithashtu plotëson një numër kriteresh thelbësore: Probiotiku është me origjinë njerëzore, është emërtuar dhe klasifikuar sipas taksonomisë së saktë, është prodhuar në kushte të kontrolluara për të eliminuar kontaminimin, siguria e tij është vlerësuar dhe dokumentuar në popullatën e synuar dhe nuk përmban asnjë toksinë ose gjene të transferueshme rezistente ndaj antibiotikëve.  

E provuar dhe e testuar nga publiku

Sigurisht, provat klinike kanë treguar se produktet BioGaia janë të sigurta dhe nuk kanë efekte anësore (madje edhe në doza shumë të larta që tejkalojnë ato që gjenden në produktet BioGaia). Por më e rëndësishmja, mbi një miliard e gjysmë doza ditore të BioGaia tani janë konsumuar në mbarë botën nga publiku pa asnjë efekt anësor të raportuar që nga viti 1996. Pra, mund të themi me krenari se produktet BioGaia® janë shumë të sigurta!

Shëndeti i zorrëve

Bakteret jetojnë në lëkurën tonë, në gojë dhe në hundë, por mbi të gjitha në zorrët tona. Pra, nuk është për t'u habitur që zorra jonë luan një rol të rëndësishëm për sistemin imunitar të trupit.

lexo më shumë

Rëndësia e baktereve

Probiotikët janë baktere të mira që nxisin një zorrë të shëndetshme. Kur janë në ekuilibër, bakteret e mira mbrojnë trupin tonë kundër baktereve të dëmshme. Por ndonjëherë ato kanë nevojë për mbështetje për të lulëzuar.

lexo më shumë

Limosilaktobacillus reuteri

Produktet BioGaia përmbajnë mikrobe të gjalla nga soji probiotik Limosilactobacillus reuteri. Një nga probiotikët më të mirë-hulumtuar në dispozicion, është edhe efektiv dhe i sigurt.

lexo më shumë

Çfarë janë probiotikët

"Probiotikët" është një term i përgjithshëm për mikroorganizmat e gjallë që janë të dobishëm për trupin - disa madje i quajnë ato baktere "miqësore". Lexoni për më shumë informacion mbi këta ndihmës të vegjël.

lexo më shumë
We use cookies to make your experience of our website better.
Using this website means you are OK with this. Find out more.
OK